Van Gastel vond Emmen-strafschop terecht: 'Dan zou ik ook wel reclameren'

Reacties

Jean-Paul van Gastel dacht lang dat zijn NAC Breda er met de overwinning vandoor zou gaan tegen FC Emmen, maar zag dat zijn ploeg uiteindelijk vlak voor tijd de gelijkmaker moest incasseren. Die kwam er via een strafschop, die volgens de trainer van de club uit Breda terecht gegeven werd.

Van Gastel vond Emmen-strafschop terecht: 'Dan zou ik ook wel reclameren'
© Pro Shots
NAC Breda
NAC Breda
1 - 1
FC Emmen
FC Emmen

'Ik heb genoten van de energie die we hebben geleverd, genoten van een enerverend en onderhoudend thuispotje met het publiek erachter', begint Van Gastel bij ESPN. Het behaalde resultaat is niet helemaal waar de trainer van NAC mee voor de camera hoopte te verschijnen. 'Ik wil niet zeggen dat het resultaat tegenvalt, maar we hadden lang uitzicht op de overwinning en dat werd uiteindelijk een gelijkspel…'

Van Gastel doelde daarmee op de strafschop die Emmen een kleine tien minuten voor tijd kreeg. NAC-aanvoerder Cuco Martina kreeg de bal op de hand in een onnatuurlijke positie en kwam daar niet mee weg. 'Als het andersom zou gebeuren, zou ik ook wel reclameren ja, haha. Die penalty was volgens mij wel terecht', concludeerde de trainer eerlijk.

Het publiek in Breda was vrijwel de hele wedstrijd te horen was. Daar kijkt Van Gastel niet meer van op. 'Dat is bij deze club, de mensen staan er altijd achter. Ze zijn emotioneel en hebben beleving', aldus de trainer, die met goede hoop vooruit kijkt naar zaterdag. 'Volgens mij was het echt een onderhoudend potje en dat gaan we er in Emmen ook weer van proberen te maken.'

Aanstaande zaterdag gaat NAC en Emmen bepalen wie er in de finale van de play-offs komt. Op de Oude Meerdijk wordt er om 16.30 afgetrapt.

Bekijk hier al onze video's
Meer NAC Breda
Meer over NAC Breda
Meer FC Emmen
Meer over FC Emmen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.