Go Ahead Eagles - Ajax

De wedstrijd van zondag tussen Go Ahead Eagles en Ajax in De Adelaarshorst is in 2-3 geëindigd. Dit betekent dat Ajax al negen wedstrijden ongeslagen is in de Eredivisie. Ajax nam de leiding in de 27ste minuut via Brian Brobbey, met een assist van Steven Bergwijn. Victor Edvardsen bracht in de 44ste minuut Go Ahead Eagles op gelijke hoogte, op aangeven van Bas Kuipers. De uitploeg nam de leiding net voor het fluitsignaal toen Benjamin Tahirovic scoorde, met een assist van Steven Berghuis. Met nog bijna een half uur te gaan maakte Joris Kramer gelijk namens Go Ahead Eagles na een assist van Willum Willumsson. Devyne Rensch maakte het beslissende doelpunt in de 72ste minuut na een assist van Berghuis. Het was de vijfde wedstrijd zonder overwinning op rij voor Go Ahead Eagles. Go Ahead Eagles heeft in de laatste vijf wedstrijden twee keer gelijkgespeeld en drie keer verloren, terwijl Ajax vier overwinningen en één gelijkspel heeft. Dit was de vierde overwinning van Ajax met één doelpunt verschil. Go Ahead Eagles staat na deze wedstrijd op de zevende plaats met 23 punten, terwijl Ajax de nummer 5 is met 28 punten. Op zondag 21 januari speelt Go Ahead Eagles om 14.30 uur uit tegen Sparta Rotterdam in het Sparta-Stadion Het Kasteel en neemt Ajax het thuis op tegen RKC Waalwijk om 16.45 uur in het Johan Cruijff Arena.