Heracles Almelo - Ajax

Ajax is bezig met een goede reeks in de Eredivisie. In de uitwedstrijd tegen Heracles bleef de club voor de elfde wedstrijd op rij ongeslagen. Het duel in het Erve Asito eindigde in 2-4. Er werd een vroege voorsprong genomen door de thuisploeg na een doelpunt van Jizz Hornkamp na 12 minuten, op aangeven van Jannes Wieckhoff. Brian Brobbey bracht in de 16de minuut Ajax op gelijke hoogte, met een assist van Benjamin Tahirovic. Steven Berghuis maakte 2-1 in de 55ste minuut, na een assist van Kristian Hlynsson. Twee minuten later bouwde Ajax de marge verder uit. Brobbey passeerde nog een keer de doelman, met een assist van Jorrel Hato. Drie minuten later passeerde Mario Engels de doelman, op aangeven van Michael Brouwer, en bracht Heracles de ploegen dichter bij elkaar: 3-2. Met nog zes minuten te spelen voerde Hlynsson de score verder op voor Ajax, op aangeven van Devyne Rensch. Hlynsson voltooide zo de comeback van Ajax, dat bracht de uiteindelijke score op 4-2. Heracles heeft in de laatste vijf wedstrijden één overwinning behaald, één keer gelijkgespeeld en drie keer verloren, terwijl Ajax vier overwinningen en één gelijkspel heeft. Op zaterdag 3 februari speelt Heracles om 21.00 uur uit tegen NEC in het Goffertstadion en neemt Ajax het thuis op tegen PSV om 20.00 uur in het Johan Cruijff Arena.