Elftal van de Week: Ajax hofleverancier, Unnerstall opnieuw op doel

Reacties

Voor de tweede keer dit seizoen is Ajax hofleverancier van VI's Elftal van de Week. De Amsterdammers leveren na de overwinning op bezoek bij Heracles Almelo (2-4) drie spelers.

Elftal van de Week: Ajax hofleverancier, Unnerstall opnieuw op doel
© Pro Shots

Daarmee is Ajax na de negentiende speelronde de enige club met meer vertegenwoordigers in het elftal met Eredivisie-uitblinkers. PSV had daarbij de pech dat Luuk de Jong op dezelfde positie speelt als Brian Brobbey. De spits van Ajax is na zijn twee treffers van zaterdagavond tegen Heracles opnieuw VI's Speler van de Week met een 8 en troefde De Jong (7,5), tegen Almere City FC (2-0) eveneens goed voor twee goals, daarmee af.

PSV levert daardoor met linksback Sergiño Dest (7,5), de aangever bij de eerste goal van De Jong tegen Almere City FC, slechts één speler. Ajax is behalve Brobbey ook nog vertegenwoordigd door Steven Berghuis (7,5) en Kristian Hlynsson (7,5). De gelegenheidsaanvoerder van de Amsterdammers scoorde eveneens tegen Heracles en creëerde veel kansen, Kleine Kristian was in Almelo goed voor een goal en een assist.

De overige zeven plekken in het Elftal van de Week worden verdeeld over zeven clubs. Links voorin kreeg PEC Zwolle-matchwinner Eliano Reijnders met een 7 de voorkeur boven Osame Sahraoui (SC Heerenveen) en Iñigo Córdoba (Fortuna Sittard). Op het middenveld krijgt Hlynsson gezelschap van Heerenveen-uitblinker Luuk Brouwers (7,5) en Joshua Kitolano (7), die Sparta Rotterdam een punt hielp in Waalwijk (1-1).

Achterin staan behalve Dest ook Feyenoord-verdediger Dávid Hancko (7), die in het thuisduel met FC Twente (0-0) de beste speler was van de Rotterdammers, en Dario Van den Buijs (7), die op zijn beurt de beste man van RKC was tegen Sparta. Op de rechtsbackpositie staat Excelsior-doelpuntenmaker Siebe Horemans (7), terwijl FC Twente-doelman Lars Unnerstall met zijn optreden in De Kuip (7,5) voor de tweede week op rij een plek opeiste.

elftal van de week - speelronde 19

Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.