PSV pakt de draad weer op: Almere heeft geen antwoord op De Jong

Reacties

PSV heeft zaterdag geen fout gemaakt in het thuisduel met Almere City. Dat vertelt niet het hele verhaal, want de bezoekers boden dapper weerstand en maakten het de Eindhovenaren lastig. Luuk de Jong nam de koploper van de Eredivisie met twee treffers bij de hand.

PSV pakt de draad weer op: Almere heeft geen antwoord op De Jong
PSV
PSV
2 - 0
Almere City FC
Almere City FC

Het gelijkspel tegen FC Utrecht en de bekeruitschakeling tegen Feyenoord waren de eerste smetjes op een tot dan toe vlekkeloos seizoen voor PSV. De thuiswedstrijd tegen Almere City was op papier een ideale gelegenheid om aan het vertrouwen te werken, maar het tegenovergestelde gebeurde. De Eredivisie-debutant bleek geen last te hebben van koudwatervrees en speelde met bravoure.

Daar had PSV het lastig mee. De koploper, met Noa Lang in een aanvallende rol op het middenveld, kwam nauwelijks tot uitgespeelde kansen. Dat Almere City aan de andere kant een aantal speldenprikjes uitdeelde, frustreerde de supporters in het Philips Stadion. Hier en daar klonken zelfs lichte fluitconcertjes. Op het moment dat de bezoekers met een gelijke stand dachten te gaan rusten, sloeg De Jong genadeloos toe.

Twee keer De Jong
Zoals zo vaak hielp de aanvoerder PSV over het dode punt. Op slag van rust ontsnapte De Jong aan de aandacht van Damian van Bruggen en werkte hij een voorzet van Sergiño Dest via de handen van Nordin Bakker in het doel. Het openingsdoelpunt bracht Almere aanvankelijk niet aan het wankelen. Een klungelige handsbal van Loïc Mbe Soh stelde De Jong in staat om vanaf de strafschopstip zijn tweede van de avond te maken en het duel voortijdig te beslissen.

Na de tweede treffer van De Jong, die door zijn doelpunten tegen alle 28 Eredivisie-tegenstanders die hij heeft getroffen heeft gescoord, was het verzet van Almere gebroken. PSV bleek niet in staat de score op te vijzelen. Door de overwinning vergroten de Eindhovenaren het gat met Feyenoord naar dertien punten. De nummer twee speelt zondag thuis tegen FC Twente.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

PSV Nederland

Almere City FC Nederland

Almere City FC Nederland

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.