Eredivisie op Rapport: slecht weekend voor Noppert, Giménez en scheidsrechter

Reacties

In Eredivisie op Rapport maken we na elke speelronde de balans op met beoordelingen van de spelers, trainers en scheidsrechters. In de negentiende speelronde waren er weinig echte uitblinkers. Wel viel een aantal spelers in negatieve zin op.

Eredivisie op Rapport: slecht weekend voor Noppert, Giménez en scheidsrechter
© Pro Shots

Zo was het niet het weekend van Andries Noppert. De boomlange doelman van SC Heerenveen verkeert al langer niet in beste vorm en onderstreepte dat zondagmiddag door vlak voor tijd de gelijkmaker van AZ (2-2) in te leiden. Noppert trapte de bal via verdediger Pawel Bochniewicz in eigen doel, waar hij die ook gewoon had kunnen vastpakken. Het kwam de Friese keeper op een 4,5 te staan, waar hij in de vorige twee duels na de winterstop al een 5 had gekregen.

Het is ook nog niet het jaar van Santiago Giménez. De Mexicaanse spits van Feyenoord begon 2024 nog met een doelpunt tegen NEC (en kreeg toen een 6,5), maar kon de Rotterdammers zowel tegen Vitesse als FC Twente niet bij de hand nemen. Zondag miste Giménez voor de tweede keer op rij een penalty. Het kwam hem net als vorige week op een onvoldoende te staan (5). Op de topscorerslijst heeft Vangelis Pavlidis de leiding inmiddels overgenomen (twintig om negentien goals).

Brian Brobbey is juist wel goed begonnen aan het nieuwe jaar. Net als tegen RKC Waalwijk scoorde de spits van Ajax twee keer, nu op bezoek bij Heracles Almelo (2-4). Daardoor is Brobbey voor de tweede keer op rij VI's Speler van de Week met een 8. Het was niet alleen maar hosanna bij de Amsterdammers, want Ar'Jany Martha maakte als linksback een slechte indruk in Almelo met een 4,5. Het laagste cijfer van het weekend was echter voor Sander Oostrom, scheidsrechter bij Go Ahead Eagles-NEC: een 3.

Bekijk hieronder alle beoordelingen van speelronde negentien in de Eredivisie.

PEC Zwolle Nederland

Vitesse Nederland

Vitesse Nederland

PSV Nederland

Almere City FC Nederland

Almere City FC Nederland

RKC Waalwijk Nederland

Sparta Rotterdam Nederland

Sparta Rotterdam Nederland

Heracles Almelo Nederland

Ajax Nederland

Ajax Nederland

Excelsior Nederland

FC Utrecht Nederland

FC Utrecht Nederland

SC Heerenveen Nederland

AZ Nederland

AZ Nederland

Feyenoord Nederland

FC Twente Nederland

FC Twente Nederland

Go Ahead Eagles Nederland

NEC Nederland

NEC Nederland

FC Volendam Nederland

Fortuna Sittard Nederland

Fortuna Sittard Nederland

Bekijk hier al onze video's
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.