SC Heerenveen - AZ

Heerenveen en AZ hebben zondag de buit gedeeld in de Eredivisie. Het duel eindigde in 2-2. AZ eindigde de wedstrijd met 10 spelers nadat één speler van het team van het veld werd gestuurd. De score werd in de 19de minuut geopend door het bezoekende team na een doelpunt van Vangelis Pavlidis, op aangeven van Denso Kasius. Heerenveen benutte na 24 minuten een kans en bracht de score op 1-1. Na een overtreding in de 40ste minuut was de scheidsrechter onverbiddelijk en stuurde hij Kasius van AZ met rood van het veld. Direct na de rust bracht Luuk Brouwers Heerenveen op voorsprong. AZ maakte het 2-2 na 88 minuten. Voor Heerenveen was het de vijfde wedstrijd achter elkaar zonder overwinning. Heerenveen heeft in de laatste vijf wedstrijden twee keer gelijkgespeeld en drie keer verloren, terwijl AZ één overwinning, twee keer gelijkgespeeld en twee nederlagen heeft. Dit was het derde gelijkspel van Heerenveen dit seizoen. In de huidige stand heeft Heerenveen 21 punten en staat op de twaalfde plaats, terwijl AZ met 35 punten op de vierde positie staat. In de volgende wedstrijd speelt Heerenveen op zaterdag 3 februari om 18.45 uur, in een uitwedstrijd, tegen Fortuna Sittard. AZ ontvangt zondag 4 februari om 14.30 uur Feyenoord.