AZ - PEC Zwolle

Thuisploeg AZ en PEC Zwolle hebben ieder een punt behaald in hun ontmoeting in de Eredivisie. De wedstrijd eindigde in 2-2. Voor de rust werd niet gescoord en het duurde tot de 57ste minuut tot Lennart Thy scoorde en zo PEC Zwolle op voorsprong bracht. Vangelis Pavlidis maakte gelijk namens AZ in de 77ste minuut. De 2-1 voorsprong werd vlak voor tijd gemaakt toen Odysseus Velanas het doel vond voor PEC Zwolle. Maar AZ had nog tijd voor een gelijkmakend doelpunt. Sven Mijnans scoorde in de 94ste minuut, op aangeven van Bruno Martins Indi. Het was de vierde wedstrijd achter elkaar voor PEC Zwolle dat er niet gewonnen werd. In de laatste vijf wedstrijden heeft AZ één overwinning behaald, één keer gelijkgespeeld en drie keer verloren, terwijl PEC Zwolle één overwinning, drie keer gelijkgespeeld en één nederlaag heeft. Dit was het vierde gelijkspel van AZ dit seizoen. In de volgende wedstrijd speelt AZ op zondag 28 januari om 12.15 uur, in een uitwedstrijd, tegen Heerenveen. PEC Zwolle speelt vrijdag 26 januari om 20.00 uur thuis tegen Vitesse.