Ajax - PSV

1 - 1
Expected goals1.2 - 1.2

Ajax en PSV hebben zaterdag de punten gedeeld in de Eredivisie. De wedstrijd eindigde in 1-1. De thuisploeg kwam op voorsprong toen Steven Berghuis scoorde na 19 minuten, op aangeven van Brian Brobbey. Luuk de Jong bracht in de 34ste minuut PSV op gelijke hoogte, met een assist van Ismael Saibari. De tweede helft verliep doelpuntloos, waardoor de wedstrijd eindigde op 1-1. Dat betekent dat Ajax nu twaalfde wedstrijden op rij ongeslagen is. In de laatste vijf wedstrijden heeft Ajax drie overwinningen behaald en twee keer gelijkgespeeld, terwijl PSV drie overwinningen en twee keer gelijkgespeeld heeft. Dit was het vijfde gelijkspel van Ajax dit seizoen. Ajax staat op de vijfde plaats met 35 punten. PSV staat nog steeds aan de leiding met 56 punten. Op zondag 11 februari start om 14.30 uur een uitwedstrijd voor Ajax tegen Heerenveen in het Abe Lenstra Stadion. PSV speelt op dezelfde dag om 16.45 uur uit tegen FC Volendam in het Kras Stadion.