Van Basten blijft zich verbazen over Ajax-defensie: 'Fout op fout op fout'

Marco van Basten heeft zich opnieuw geërgerd aan de manier van verdedigen van Ajax. De Amsterdammers hielden koploper PSV zaterdag op een gelijkspel, maar de tegentreffer van Luuk de Jong, daar zag de Ajax-defensie er niet sterk uit.

Ajax
Ajax
1 - 1
PSV
PSV

PSV maakte zaterdag tien minuten voor rust de 1-1 tegen Ajax. Ismael Saibari bereikte met zijn voorzet De Jong en hij werkte de gelijkmaker binnen. Dat zorgde voor verbazing bij Van Basten. 'Je weet dat Luuk de Jong een heel goede spits is', vertelde Van Basten maandagavond bij Rondo. 'Die staat dan in zijn eentje voor de keeper. Hoe kan dat dan? Dat is mij echt een raadsel.'

'Als je die goal ziet die ze tegenkrijgen. Die linksback (Borna Sosa, red.) heeft er nog nooit van gehoord dat hij ook af en toe moet knijpen. Maar ook het centrum staat niet goed, die zijn allebei weg. Het is echt fout op fout op fout. Verdedigen doe je met zijn allen, maar dit zijn vijf individuen die alleen met zichzelf bezig zijn', legde Van Basten de vinger op de zere plek.

Gekke wereld
'En wie zegt wat? Die keeper (Diant Ramaj, red.) zegt niets, Sutalo zegt niets, Hato zegt niets.' Daarnaast stoorde Van Basten zich ook aan het feit dat Ajax content was met het resultaat. 'Ajax was blij met een gelijkspel. Het is een beetje een gekke wereld. Ze zijn blij dat ze gelijkgespeeld hebben tegen PSV. Als dat tegenwoordig de situatie is…'