Ajax kan gehavende koploper PSV dit keer wel bijbenen

Reacties

Koploper PSV en Ajax hebben zaterdag een punt overgehouden aan hun ontmoeting in de Johan Cruijff Arena. De Eindhovenaren hadden veel moeite om Brian Brobbey in toom te houden, maar Luuk de Jong schoot PSV weer eens te hulp na de openingsgoal van Steven Berghuis.

Ajax kan gehavende koploper PSV dit keer wel bijbenen
© Pro Shots
Ajax
Ajax
1 - 1
PSV
PSV

Ruim drie maanden na de 5-2 zege van PSV op Ajax, de laatste nederlaag van de Amsterdammers in de Eredivisie, stond John van 't Schip voor zijn eerste Eredivisie-topper sinds zijn aanstelling in Amsterdam. Van 't Schip, die daags na het duel in Eindhoven werd gepresenteerd, liet Jordan Henderson, onder het toeziend oog van de Engelse bondscoach Gareth Southgate op de tribune, debuteren in de basis. Josip Sutalo keerde terug in de defensie na een blessure en daarom schoof Devyne Rensch door naar de rol van linksback.

Hoofdrol Berghuis
PSV kwam gehavend naar de Johan Cruijff Arena door de blessures van Guus Til, Joey Veerman, Malik Tillman, Ricardo Pepi en Noa Lang, maar kon vertrouwen putten uit de laatste zes duels met Ajax in alle competities: zes zeges op rij. Het sterk gewijzigde PSV, met Mauro Júnior en Ismael Saibari in de basis, nam het initiatief in de openingsfase in de Johan Cruijff Arena, maar het eerste gevaar kwam van Ajax: op aangeven van Kristian Hlynsson, na terugleggen van Brian Brobbey, schoot Ajax-aanvoerder Steven Bergwijn onbesuisd naast.

Een paar minuten later schoot Berghuis wel raak na een vlijmscherpe counter. Na balverlies van Jerdy Schouten stuurde Berghuis Brobbey fraai met buitenkant voet de diepte in, waarna de spits keeper Walter Benítez omspeelde, maar niet tot scoren kon komen. Brobbey bediende de aangesloten Berghuis en de rechtsbuiten van Ajax, die over het hoofd werd gezien door de PSV'ers, schoot de bal in de verre hoek binnen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Antwoord PSV
Voor Ajacied Rensch zat het duel er na een klein half uur op door een blessure, hij werd vervangen door Borna Sosa. De Kroaat kon kort na zijn invalbeurt niet voorkomen dat Luuk de Jong de 1-1 maakte. De Jong werd na 33 minuten op maat bediend door Saibari (die profiteerde van onstuimig inkomen van Sutalo), hield Sosa van zich af en tikte bij de eerste geslaagde aanval van de bezoekers van dichtbij zijn achttiende Eredivisie-goal van het seizoen binnen. Voor De Jong was het alweer de zevende Eredivisie-wedstrijd op rij dat hij scoorde tegen Ajax.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Kort na de rust stond Bergwijn aan de basis van een nieuwe kans voor Berghuis. Bergwijn troefde aan de zijlijn Jordan Teze af en leek daarbij een overtreding te maken, maar de aanvoerder van Ajax mocht door en vond na een overstapje van Hlynsson Berghuis. De eerdere doelpuntenmaker schoot in kansrijke positie tegen de voet van Sergiño Dest. Johan Bakayoko werd daarna dreigend voor PSV, in een stroeve fase van beide teams: zijn harde schot werd door Diant Ramaj gepareerd.

In balans
Ajax ontsnapte zo'n twintig minuten voor tijd aan een achterstand toen De Jong uit een hoekschop de bal tegen de lat kopte. Aan de andere kant stuurde Berghuis Brobbey weer een keer de diepte in, maar na een lange sprint met de bal schoof de spits de bal voorlangs. Brobbey, die het in de slotfase nog even aan de stok kreeg met zijn directe tegenstander André Ramalho, bracht tien minuten voor tijd Kenneth Taylor in stelling, maar de middenvelder schoot wild over.

Invaller Patrick van Aanholt was ook dicht bij een treffer: Ramaj redde op zijn schuiver en voorkwam dat Bakayoko in de rebound kon scoren. Vlak voor het verstrijken van de reguliere speeltijd dook Taylor nog op voor Benítez, maar de Argentijn voorkwam dat Ajax er met de volle buit vandoor ging. Ook bij een late kopbal van Jorrel Hato was Benítez alert. PSV blijft door het gelijkspel de ongeslagen lijstaanvoerder in de Eredivisie, Ajax komt op 35 punten, naast nummer vier AZ. Het gat tussen PSV en Ajax blijft liefst 21 punten.

Ajax Nederland

PSV Nederland

PSV Nederland

Eredivisie

Stand Eredivisie 2023/2024

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
PSV
32
28
3
1
107-19
+88
87
2
Feyenoord
32
24
6
2
85-24
+61
78
3
FC Twente
32
19
6
7
60-33
+27
63
4
AZ
32
18
7
7
64-36
+28
61
5
Ajax
32
14
10
8
69-59
+10
52
* Actueel tot en met 7 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.