Wéér een goal tegen Ajax: Luuk de Jong scherpt record aan

Reacties

Luuk de Jong heeft zaterdagavond voor de zevende Eredivisie-wedstrijd op rij gescoord tegen Ajax, waarmee de spits van PSV zijn eigen record aanscherpte. Zijn treffer betekende de 1-1 in Amsterdam.

Wéér een goal tegen Ajax: Luuk de Jong scherpt record aan
© Pro Shots
Ajax
Ajax
1 - 1
PSV
PSV

In oktober werd de kopsterke aanvaller al de eerste speler die in zes achtereenvolgende Eredivisie-duels met de Amsterdammers doel trof. Voorafgaand aan die wedstrijd deelde hij het record met Spitz Kohn en Dirk Kuijt, die ooit in vijf successieve Eredivisie-confrontaties tegen Ajax het net vonden.

De Jong zette zijn 'Ajax-serie' op 15 april 2018 in, toen hij de 2-0 verzorgde in wat PSV's kampioenswedstrijd was. De Eindhovenaren triomfeerden toen met 3-0. Daarna scoorde de voormalig Oranje-international in beide duels in 2018/19 en pikte hij de draad bij zijn rentree medio 2022 weer op.

In totaal heeft De Jong nu tien Eredivisie-treffers geproduceerd tegen Ajax, wat nog geen record is. Dat is handen van Feyenoord-icoon Cor van der Gijp, die twaalf keer scoorde tegen de ploeg uit de hoofdstad.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer PSV
Meer over PSV
Meer L. de Jong
Meer over L. de Jong
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.