Fortuna Sittard - SC Heerenveen

Fortuna Sittard is in de eerste helft op een 2-0 achterstand gekomen tegen Heerenveen in de Eredivisie, maar in de tweede helft kwam Fortuna goed terug. Uiteindelijk werden de punten gedeeld en eindigde het duel in 3-3. Al vroeg in de wedstrijd kwam het bezoekende team op voorsprong, toen Osame Sahraoui scoorde na 19 minuten, met een assist van Patrik Wålemark. Luuk Brouwers bracht in de 24ste minuut Heerenveen op 2-0. Met nog bijna een half uur te gaan scoorde Alen Halilovic namens Fortuna Sittard. Met nog bijna een half uur te gaan maakte Rodrigo Guth gelijk namens Fortuna Sittard. Brouwers scoorde nog een keer en bracht Heerenveen op voorsprong in de 72ste minuut na een assist van Pelle van Amersfoort. In de 80ste minuut deed Halilovic de tegenstander nogmaals pijn en maakte gelijk namens Fortuna Sittard. Het is de zesde wedstrijd zonder overwinning op rij voor Heerenveen. In de laatste vijf wedstrijden heeft Fortuna Sittard één overwinning behaald, twee keer gelijkgespeeld en twee keer verloren, terwijl Heerenveen drie keer gelijkgespeeld en twee nederlagen heeft. Dit was het zesde gelijkspel van Fortuna Sittard dit seizoen. Fortuna Sittard heeft 24 punten en staat op de negende plaats, terwijl Heerenveen met 22 punten de twaalfde plek inneemt. Utrecht is de volgende tegenstander voor Fortuna Sittard in de uitwedstrijd. Heerenveen speelt een thuiswedstrijd tegen Ajax in het Abe Lenstra Stadion. Beide wedstrijden worden op zondag 11 februari om 14.30 uur gespeeld.