Heerenveen geeft mede door foutje Noppert-vervanger winst uit handen

In een heerlijk spektakelstuk heeft SC Heerenveen zaterdag tot twee keer toe een voorsprong verspeeld bij het bezoek aan Fortuna Sittard. Doelman Mickey van der Hart, de vervanger van de gepasseerde Andries Noppert, zal geen fijn gevoel overhouden aan zijn Eredivisie-debuut voor Heerenveen.

Fortuna Sittard
3 - 3
sc Heerenveen

Hét grote nieuws bij Heerenveen deze week was de beslissing van trainer Kees van Wonderen om Noppert te passeren. De oefenmeester moest naar eigen zeggen wel handelen vanwege de matige vorm waarin de vijfvoudig Oranje-international verkeert.

Zijn vervanger Van der Hart beleefde een rustige eerste helft, aangezien Fortuna Sittard er niet in slaagde veel kansen te creëren. Dat gold aanvankelijk ook voor Heerenveen, maar de bezoekers sloegen tussen de negentiende en 24ste minuut wel twee keer toe. Dat dankten de Friezen aan de individuele klasse van Osame Sahraoui (goal uit de draai nadat hij zich ruimte had verschaft) en Luuk Brouwers (overtuigend schot). Doelman Michael Verrips, die de voorkeur kreeg boven Luuk Koopmans, trof hierbij geen blaam. Los van een pegel van Justin Lonwijk op de lat stelde Fortuna daar nauwelijks iets tegenover.

Er leek geen vuiltje aan de lucht voor Heerenveen, maar plotsklaps kantelde het wedstrijdbeeld. Nadat Kaj Sierhuis al voor gevaar had gezorgd, zorgde Alen Halilovic na een uur vanaf de strafschopstip voor de aansluitingstreffer tegen zijn oude club. Razendsnel daarna volgde een nieuwe dreun voor Heerenveen. Via een korte corner belandde de bal op het hoofd van Rodrigo Guth, die fraai toesloeg.

Omdat beide teams geen genoegen namen met de 2-2 was er sprake van een open slotfase. Dankzij opnieuw Brouwers heroverden de bezoekers de voorsprong, maar andermaal toonde Fortuna veerkracht. Met nog tien minuten op de klok scoorde Halilovic uit een rebound die wel erg makkelijk werd 'toegestaan' door Van der Hart. De keeper bokste de bal niet goed weg, waarna de Kroatische middenvelder afrondde.

Mede doordat een inzet van Brouwers op de lat belandde, bleef het bij 3-3, waardoor Fortuna de bezoekers voorblijft op de ranglijst.