Ajax - NEC

2 - 2
Expected goals1.1 - 1.9

NEC keek bij de rust tegen een 1-0 achterstand aan in de wedstrijd tegen Ajax in de Eredivisie. In de tweede helft kwam NEC goed terug. Het duel eindigde uiteindelijk in 2-2. De score werd in de 7de minuut geopend door de thuisploeg via Brian Brobbey, op aangeven van Jaydon Banel. NEC benutte na 61 minuten een kans en bracht de score op 1-1. Carlos Roberto Forbs Borges bracht Ajax op voorsprong na een assist van Brobbey, in de 79ste minuut. De gelijkmaker voor NEC werd gemaakt door Roberto González. In de laatste vijf wedstrijden heeft Ajax twee overwinningen behaald, twee keer gelijkgespeeld en één keer verloren, terwijl NEC twee overwinningen, twee keer gelijkgespeeld en één nederlaag heeft. Dit was het zesde gelijkspel van Ajax dit seizoen. Ajax staat op de vijfde plaats met 36 punten. NEC staat op de zevende plaats met 30 punten. De volgende speeldag speelt Ajax op zondag 25 februari om 16.45 uur, in een uitwedstrijd, tegen AZ. NEC speelt zaterdag 24 februari om 21.00 uur thuis tegen Sparta Rotterdam.