Sneijder snapt Van 't Schip niet: 'Dan vind ik dat je faalt als trainer'

Reacties

Wesley Sneijder begrijpt niet dat John van 't Schip blijft vasthouden aan hetzelfde systeem. Als het aan de recordinternational ligt, kiest de trainer van Ajax voor een tweemansvoorhoede met Brian Brobbey en Julian Rijkhoff.

Sneijder snapt Van 't Schip niet: 'Dan vind ik dat je faalt als trainer'
© Veronica

Ajax beleefde een teleurstellende week met een gelijkspel tegen zowel Bodø/Glimt als NEC. Volgens Sneijder is dat ook te wijten aan van Van 't Schip, die Ajax telkens in een 4-3-3-systeem laat spelen. 'Je hebt deze spelers nou eenmaal, dus daar moet je wat mee doen', zei Sneijder bij Veronica Offside. 'Maar je ziet nu ook, zeker met het wegvallen van Bergwijn en nu ook Berghuis, dat je geen buitenspelers hebt.'

Sneijder verwachtte dat Van 't Schip daardoor andere keuzes zou maken. 'En zeker niet Martha. Die kennen we als linksback en hij staat dan in een keer rechtsbuiten. Brobbey is in bloedvorm, dan zet je toch die Rijkhoff ernaast en ga je met twee spitsen spelen? We willen maar vasthouden aan het Ajax-systeem met 4-3-3, maar je hebt geen buitenspelers. Dan vind ik dat je faalt als trainer.'

Zeker niet slechter
Aan de bezetting op het middenveld schort het volgens Sneijder niet. 'Middenvelders heb je in overvloed. Een beetje te veel. Het is niet gezegd dat het dan ineens veel beter gaat, maar zeker niet slechter. Ik proef toch bij hem dat hij eigenlijk wil vasthouden aan het Ajax-systeem, want anders krijgt hij er vragen over. Maar wat kan jou dat nou schelen? Jij bent toch de trainer?', besloot de analist.

Ajax krijgt donderdag kans op sportieve revanche. Dan wacht in het hoge noorden het uitduel met Bodø/Glimt in de Conference League. De wedstrijd begint om 18.45 uur. De heenwedstrijd in Amsterdam eindigde afgelopen donderdag in 2-2.

Do 22 feb.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.