Vink heeft te doen met Taylor: 'Dit is bijna een heksenjacht'

Reacties

Marciano Vink heeft het net als onder anderen Jordan Henderson opgenomen voor Kenneth Taylor, die werd uitgefloten tijdens de thuiswedstrijd van Ajax tegen NEC. Volgens de analist wordt de 21-jarige middenvelder onredelijk hard aangepakt door de eigen aanhang.

Vink heeft te doen met Taylor: 'Dit is bijna een heksenjacht'
© Pro Shots
Ajax
Ajax
2 - 2
N.E.C.
N.E.C.

Taylor werd in de 65ste minuut van de thuiswedstrijd tegen NEC naar de kant gehaald door trainer John van 't Schip. Dat was voor veel Ajax-supporters in de Johan Cruijff Arena het moment om de kritiek luid en duidelijk ten gehore te brengen. Taylor werd hard uitgefloten, net als afgelopen donderdag in de Conference League-wedstrijd tegen FK Bodø/Glimt. Vink heeft er met verbazing naar gekeken.

'Daley Blind is de laatste die zoiets meegemaakt heeft. Die heeft zich er ook over geuit wat voor pijn het deed menselijk. Je gunt dit niemand', zegt de oud-Ajacied in het ESPN-programma Dit Was Het Weekend. Vink vindt dat Ajax-supporters het niet kunnen maken hun onvrede voor een groot deel op één speler te richten. 'Wij werden als groep uitgefloten. Bij ons begonnen ze al na vijf minuten met een slow handclap, om duidelijk te maken dat ze niet werden geëntertaind. Kritiek is van alle tijden. Alleen zo massaal op de man gaan spelen, dat vind ik wel heel heftig. Dat verdient niemand.'

Vink begrijpt ook niet wat de supporters die Taylor uitfluiten daarmee willen bereiken. 'Of je nu speler van Ajax, Feyenoord of PSV bent; je hoopt dat je support krijgt. Presteer je niet, dan mag men best kritisch zijn. Dan is de trainer er voor om tegen een speler te zeggen kom maar even zitten. Maar dit is gewoon bijna een heksenjacht. Je hebt er als Ajax-supporter toch meer aan om die jongen te helpen en te proberen hem naar een hoger niveau te brengen. Als ik Taylor was, zou ik me niet heel prettig voelen voor de volgende wedstrijd die ik in de Johan Cruijff Arena moet spelen', aldus Vink.

Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.