Henderson neemt het op voor uitgefloten Taylor

Reacties

Jordan Henderson beaamt dat Ajax nog grote stappen moet zetten in het verdedigen als een collectief. De Engelse routinier ging na het gelijkspel tegen NEC in op het uitfluiten van Kenneth Taylor, die door de Ajax-aanhang werd aangewezen als zondebok.

Henderson neemt het op voor uitgefloten Taylor
© Pro Shots
Ajax
Ajax
2 - 2
N.E.C.
N.E.C.

Supporters van Ajax lieten donderdag in de thuiswedstrijd tegen Bodø/Glimt (2-2) hun onvrede over Taylor horen. Tegen NEC (2-2) was dat een halve week later opnieuw het geval toen de 21-jarige middenvelder naar de kant werd gehaald. Henderson had de pijnlijke reactie van de Ajax-aanhang tijdens de wedstrijd niet meegekregen, vertelde hij tijdens de persconferentie. Daar nam hij het wel op voor zijn jonge ploeggenoot.

'Kenneth is belangrijk ons en is een goede speler. Hij heeft al veel ervaring op deze jonge leeftijd. De wissels waren niet tegen hem gericht', zei de 33-jarige winteraanwinst. De voormalige captain van Liverpool relativeerde vervolgens de kritiek op Taylor. 'Als speler heb je gedurende je carrière altijd te maken met kritiek. Je moet je gewoon focussen op je werk en het helpen van het team. Je moet de dingen blijven doen die je zo ver gebracht hebben. Ik heb ook vaak kritiek gekregen, dat is niet meer dan normaal in het voetbal. Je moet het op een goede manier gebruiken, dan kun je er nog hongeriger van worden.'

Henderson wilde zijn eigen prestatie tegen NEC niet beoordelen. 'Dat laat ik aan jullie over. Ik ga hier niet praten over hoe goed of slecht ik was', aldus de voormalige Liverpool-captain, die aangaf in de slotfase wat fysieke klachten te hebben gehad. In de komende dagen moet worden bekeken hoe ernstig die klachten zijn. Donderdag wacht voor Ajax de return tegen Bodø/Glimt in de knock-outfase van de Conference League.

Dan zullen de Amsterdammers in elk geval minder ruimte moeten weggeven om een ronde verder te gaan. Henderson: 'Soms zijn de ruimtes best groot, ja. Daar werken we aan, zeker na die vorige wedstrijd. Vandaag ging het al wat beter, maar dat is iets wat we verder moeten verbeteren. Het gaat om compact zijn op de juiste momenten, maar wel de intensiteit houden om achter de bal aan te gaan en dan snel toe te slaan.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.