Nijhuis vertelt anekdote over eerste kennismaking met Henderson

Reacties

Een transfer naar Nederland betekent voor Ajacied Jordan Henderson ook de kennismaking met Nederlandse voetbalfenomenen die over de grens amper bekend zijn. De Engelsman liep de Vetkampstraat nét mis, maar een paar weken later ontmoette hij wel celebrity-scheidsrechter Bas Nijhuis. De Twentse leidsman vertelt een anekdote over die wedstrijd.

Nijhuis vertelt anekdote over eerste kennismaking met Henderson
© Pro Shots
In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!
Ajax
Ajax
2 - 2
N.E.C.
N.E.C.

Nijhuis was op 18 februari de arbiter bij Ajax – NEC, en had nogal wat te stellen met Henderson, die de aanvoerdersband die middag droeg. 'Die moest zich ook bewijzen, het was de eerste wedstrijd dat hij aanvoerder was (bij Ajax, red.), dus hij was heel fanatiek aan het schelden en tieren, waar ik allemaal voor moest fluiten', aldus Nijhuis bij het ESPN-programma Fresia & Milan parkeren de bus.

Hoe de scheidsrechter daarmee omging? Nijhuis zette Henderson even op zijn plek: 'Op een gegeven moment zei ik: Hallo, heb jij nou in Engeland gespeeld of niet? Daar wordt toch ook gewoon doorgespeeld. Niet de hele tijd zeiken. Of heb je daar alleen maar op de bank gezeten? Voetballen man!', lachte de scheidsrechter.

Het liep dan ook goed af: Henderson zou Nijhuis na afloop van de voor Ajax teleurstellende ontmoeting met de Gelderse ploeg gelijk hebben gegeven. 'Na afloop kwam hij wel naar me toe en zei hij ref, you're right', blikt Nijhuis terug.

Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Meer J. Henderson
Meer over J. Henderson
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.