Veiling 'servet-contract' van Messi stopgezet

Reacties

Geïnteresseerde partijen die het allereerste contract van Lionel Messi wilden bemachtigen, moeten geduld hebben. Het servet waarop het contract werd opgesteld tijdens een afspraak in een hotel, werd per veilig verkocht. Het proces is echter stilgelegd vanwege een juridische kwestie.

Veiling 'servet-contract' van Messi stopgezet
In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Begin deze eeuw was Carles Rexach enorm onder de indruk geraakt van Lionel Messi. Het talent was op stage geweest in Barcelona en de toenmalig directeur van de club wilde voorkomen dat Barça naast zijn komst zou grijpen. Binnen de club was er weerstand tegen het contracteren van een jonge speler van een ander continent, die tevens een groeiachterstand had.

Rexach pakte door en nodigde spelersmakelaar Horacio Gaggioli uit voor een diner. Tijd om een contract op te stellen was er niet, dus moest een servet oplossing bieden. Op 14 december 2000 zetten Rexach en Gaggioli, die het servet nog altijd in bezit heeft, hun handtekeningen. Een andere spelersmakelaar, Josep Maria Minguella, claimt nu echter dat hij de rechtmatige eigenaar is van het servet. Door deze claim kan Veilinghuis Bonhams niet anders dan de veiling pauzeren.

Wie denkt nog snel wat geld te kunnen inzamelen om mee te doen aan de veiling als deze weer voortgezet wordt: het bieden begint vanaf een slordige 350 duizend euro, Bonhams verwacht dat het eindbedrag eerder richting de zes ton zal gaan.

© RV
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.