Nederlandse invloeden laten zich gelden: Shakhtar aan de stamppot

Reacties

De keuken van Oekraïne mag dan niet wereldwijd vermaard zijn zoals die van enkele andere Europese landen, reken maar dat de voetbalmiljonairs van Shakhtar Donetsk dagelijks culinair in de watten gelegd worden. De chef-kok van de club hielp nu een handje bij het bereiden van iets heel anders: een klassieke boerenkoolstamppot. Met worst, uiteraard.

Nederlandse invloeden laten zich gelden: Shakhtar aan de stamppot
© Shakhtar Donetsk (X)
In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Dat gebeurde op initiatief van de twee Nederlandse assistent-trainers bij de club, Chris van der Weerden en Jeroen Schepens. Te zien is hoe chef-kok Tosic de kool in stukken snijdt, een stuk spek in reepjes hakt en toevoegt aan een grote pan aardappels. Daarna gaat er een grote rookworst bovenop, en de drie heren vieren hun voorbereidingen met een glas rode wijn.

De hitte doet zijn werk, en het eindresultaat ziet er inderdaad uit zoals het typisch Hollandse wintergerecht. 'Het lijkt een beetje op een taart', verklaart Van der Weerden aan de Shakhtar-speler die hij het opdient. 'Dit is perfect', verklaart de voetballer nadat hij een hap heeft genomen van de stamppot, uiteraard met een kuiltje voor de jus en omringd door plakjes rookworst.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Ook een paar andere spelers van Shakhtar zetten hun liefste gezichten op voor de camera. Toch kunnen we ons niet aan de indruk onttrekken dat ze hopen dat het social media-team van de Oekraïense grootmacht de volgende keer aan het grote Braziliaanse contigent binnen de club vraagt om iets lekkers uit hun land klaar te maken.

Behalve de Hollandse pot promoten in Oekraïne, doet de Nederlandse staf rondom Marino Pusic er ook het nodige voetbalwerk. VI sprak Pusic daar een paar maanden geleden over:

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.