NEC - Heracles Almelo

Heracles heeft in de Eredivisie de uitwedstrijd tegen NEC niet weten te winnen ondanks een 1-0-voorsprong bij rust. NEC kwam sterk terug en won met 3-1. Jizz Hornkamp opende na slechts drie minuten de score voor het bezoekende team uit een voorzet van Emil Hansson. Direct na de rust bracht Koki Ogawa NEC langszij. Met nog bijna een half uur te gaan bracht Ogawa NEC op voorsprong na een assist van Sontje Hansen. Tjaronn Chery bouwde in de 66ste minuut de marge uit voor NEC. Chery voltooide zo de comeback van NEC, dat bracht de uiteindelijke score op 3-1. Dit resultaat was voor NEC de zevende ongeslagen wedstrijd op rij. In de laatste vijf wedstrijden heeft NEC drie overwinningen behaald en twee keer gelijkgespeeld, terwijl Heracles één overwinning, één gelijkspel en drie nederlagen heeft. Met 29 punten staat NEC op de zesde plaats, terwijl Heracles met 19 punten op de vijftiende plek staat. In de volgende wedstrijd gaat NEC op vrijdag 9 februari om 20.00 uur op bezoek bij RKC Waalwijk. Heracles speelt zaterdag 10 februari om 21.00 uur thuis tegen Vitesse.