Een zeer sterk NEC heeft zaterdag zijn uitstekende serie in de Eredivisie voortgezet. In de week waarin smaakmaker Magnus Mattsson werd verkocht, bleek Heracles Almelo een maatje klein voor de Nijmegenaren.

N.E.C.
N.E.C.
3 - 1
Heracles Almelo

NEC begon dramatisch aan zijn eerste wedstrijd sinds het vertrek van Mattsson. Al na drie minuten zorgde Jizz Hornkamp met een rake kopbal voor een baalmoment bij de fans van de thuisploeg. Heracles profiteerde daarbij van een tijdelijke man-meersituatie: Kodai Sano lag namelijk geblesseerd op de grond.

De ploeg van Rogier Meijer zette vol overtuiging de jacht op de gelijkmaker in, maar leek door toedoen van voormalig NEC-speler Jordy Bruijn na een kwartier op een grotere achterstand te komen. De winteraanwinst van Heracles moest zijn festiviteiten echter stilleggen toen bleek dat er sprake was van buitenspel van aangever Fredrik Oppegard. Daarna nam NEC het heft duidelijk in handen, maar de thuisploeg deed weinig met het overwicht. Zo haalde Heracles op het tandvlees de rust met een krappe voorsprong.

Ook na de onderbreking lag het initiatief bij de Nijmegenaren, die na 51 minuten dikverdiend op 1-1 kwamen. Na een overtreding op Koki Ogawa legde de Japanner zelf succesvol aan. Het in vorm zijnde NEC schakelde niet bepaald een tandje terug en bleef Heracles onder druk zetten. De bijna onvermijdelijke 2-1 viel na een klein uur. Ogawa kopte bekeken raak op aangeven van Sontje Hansen. Heracles bleef de onderliggende partij en incasseerde in minuut 66 een derde treffer: een van richting veranderde vrije trap van Tjaronn Chery belandde achter doelman Michael Brouwer. Aanvankelijk had de arbitrage een strafschop toegekend wegens een overtreding op Hansen, maar het 'delict' vond buiten het zestienmetergebied plaats.

Heracles mocht zich nog gelukkig prijzen dat het daarbij bleef, want de frivool spelende thuisploeg rook meermaals aan meer treffers.

NEC is nu al zeven Eredivisie-duels zonder nederlaag. Dankzij de tussensprint staan de Nijmegenaren voorlopig zesde en lonkt een optreden in de play-offs om Europees voetbal. Heracles staat als nummer vijftien maar net boven de beruchte streep.