NEC laat Mattsson voor recordbedrag vertrekken

Reacties

NEC gaat Magnus Mattsson op de slotdag van de winterse transferperiode kwijtraken. Lang leek een overgang naar FC Kopenhagen er niet van te komen, maar de Deense smaakmaker had zijn zinnen gezet op een transfer. NEC werkt op het laatste moment toch mee en incasseert een recordbedrag voor de aanvallende middenvelder.

NEC laat Mattsson voor recordbedrag vertrekken
© Pro Shots

Van de eerste biedingen van Kopenhagen werd NEC niet bepaald warm, maar de Deense topclub bleek standvastig en zette door. Het laatste bod van de club was voor NEC niet te weigeren. Voor de Nijmeegse club is een vertrek van Mattsson een sportieve aderlating, maar de transfer gaat wel de boeken in als de duurste uitgaande ooit voor NEC.

NEC krijgt - inclusief bonussen - een bedrag van ruim vijf miljoen euro voor Mattsson, die tot het einde van het seizoen vastlag met een optie op nog een seizoen. De Nijmeegse club heeft ook een doorverkooppercentage bedongen bij Kopenhagen. Daarmee is de recordtransfer van Björn Vleminckx uit 2011 uit de boeken. De Belgische spits verkaste toen voor 3,3 miljoen naar Club Brugge.

Mattsson reisde woensdagavond af naar Kopenhagen voor de medische keuring. Hij wilde dolgraag de stap naar de Champions League-deelnemer zetten. Een deel van de familie van Mattsson woont daarnaast in de Deense hoofdstad, wat ook meespeelt in zijn keuze voor de club. Mattsson speelde eerder voor Silkeborg.

Zo krijgt Mattsson dus een beloning voor een fenomenaal half jaar bij NEC, waarin hij dertien keer scoorde en vijf assists gaf in 22 officiële wedstrijden. De Deen speelde al sinds de zomer van 2021 in Nijmegen en vertrekt nu tweeënhalf jaar later als de duurste uitgaande speler van NEC.

Bekijk hier al onze video's
Meer NEC
Meer over NEC
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.