RKC Waalwijk - NEC

2 - 0
Expected goals1.9 - 0.9

De spelers van RKC Waalwijk hebben de smaak van de overwinning weer te pakken gekregen nadat ze NEC met 0-2 versloegen in de thuiswedstrijd. Het was de eerste gewonnen wedstrijd na acht duels achter elkaar zonder winst voor RKC Waalwijk in de Eredivisie. De score werd in de 7de minuut geopend door de thuisploeg via David Min, met een assist van Aaron Meijers. Min bracht in de 22ste minuut RKC Waalwijk op 2-0. De tweede helft verliep doelpuntloos, waardoor de wedstrijd eindigde op een 2-0 winst voor RKC Waalwijk. Voor de wedstrijd van vrijdag was NEC al zeven duels ongeslagen. In de laatste vijf wedstrijden heeft RKC Waalwijk één overwinning behaald, één keer gelijkgespeeld en drie keer verloren, terwijl NEC twee overwinningen, twee keer gelijkgespeeld en één nederlaag heeft. Met 18 punten staat RKC Waalwijk op de zestiende plaats, terwijl NEC met 29 punten op de zevende plek staat. De volgende wedstrijd van RKC Waalwijk is op zondag 18 februari om 16.45 uur uit tegen Feyenoord in het Stadion Feijenoord. NEC speelt op dezelfde dag om 14.30 uur uit tegen Ajax in het Johan Cruijff Arena.