Offday NEC: vervanger van Kramer bezorgt RKC geweldige carnavalsweek

NEC heeft vrijdagavond een flinke kater overgehouden aan het bezoek aan RKC Waalwijk. Die kater zal er in Schoenlapperslaand (Waalwijk) ook zeker zijn, maar wel na het vieren van de winst in de carnavalswedstrijd. RKC maakte in de openingsfase het verschil.

RKC Waalwijk
2 - 0
N.E.C.
N.E.C.

Tien wedstrijden op rij had NEC niet verloren. De Nijmegenaren waren bezig aan een indrukwekkende opmars en bereikten deze week de halve finale van de TOTO KNVB-beker. Met die wedstrijd in de benen reisde men af naar Waalwijk. De thuisclub speelde traditiegetrouw in een carnavalstenue, maar kon de belangrijkste joker niet inzetten. Clubtopscorer Michiel Kramer was geblesseerd, ook Mats Seuntjens kon niet meedoen tegen NEC.

Het was de vervanger van Kramer die de hoofdrol opeiste. David Min scoorde al na zeven minuten na een vrije trap van Aaron Meijers en schoot een kwartier later raak voor de 2-0. Dat deed hij vanaf de stip in een tweede poging van RKC. Voor de rake strafschop van Min had NEC-keeper Jasper Cillessen de inzet van Dario Van Den Buijs gestopt, maar vanwege vroeg inlopen moest de penalty overgenomen worden. Van Den Buijs liet het nu over aan Min, die dus niet miste.

In de tweede helft miste NEC stootkracht om het RKC nog echt moeilijk te maken. Smaakmaker Tjaronn Chery stelde keeper Etienne Vaessen nog wel op de proef, net als Koki Ogawa in de slotfase. Het bleef echter bij 2-0, waardoor de fans van RKC een extra mooie carnavalsweek zullen beleven. RKC blijft zestiende in de Eredivisie, maar komt op een punt van nummer vijftien Heracles Almelo.