RKC Waalwijk - Sparta Rotterdam

Het is lang geleden dat RKC Waalwijk nog gewonnen heeft in de Eredivisie. De thuiswedstrijd tegen Sparta Rotterdam heeft daar geen verandering in gebracht. Het duel in het Mandemakers Stadion eindigde in 1-1 en daarmee heeft Waalwijk al zeven keer achter elkaar niet gewonnen. Eén speler van RKC Waalwijk kreeg een rode kaart. RKC Waalwijk scoorde na 52 minuten en zette zo de score op 1-0. RKC Waalwijk moest verder met 11 man nadat Godfried Roemeratoe in de 75ste minuut rood kreeg. Met nog acht minuten op de klok maakte Joshua Kitolano gelijk voor Sparta Rotterdam. RKC Waalwijk heeft in de laatste vijf wedstrijden twee keer gelijkgespeeld en drie keer verloren, terwijl Sparta Rotterdam één overwinning, twee keer gelijkgespeeld en twee nederlagen heeft. Dit was het derde gelijkspel van RKC Waalwijk dit seizoen. RKC Waalwijk staat na deze wedstrijd op de zestiende positie met 15 punten, terwijl Sparta Rotterdam op de zevende plek staat met 26 punten. In de volgende wedstrijd gaat RKC Waalwijk op zaterdag 3 februari om 16.30 uur op bezoek bij Twente. Sparta Rotterdam neemt het zondag 4 februari om 16.45 uur thuis op tegen PEC Zwolle.