Vaessen is woedend: 'Van Nijhuis is dat helemaal schandalig'

Reacties

Bij RKC is er veel onbegrip over het handelen van de arbitrage zaterdagavond. Doelman Etienne Vaessen vond het ronduit schandalig dat Sparta een strafschop kreeg na een duel tussen Reuven Niemeijer en Camiel Neghli. De woede werd groter toen hij hoorde dat Bas Nijhuis de VAR was.

Vaessen is woedend: 'Van Nijhuis is dat helemaal schandalig'
© Pro Shots
RKC Waalwijk
RKC Waalwijk
1 - 1
Sparta Rotterdam
Sparta Rotterdam

RKC had met nog tien minuten te gaan een 1-0 voorsprong in handen toen de bal op de stip ging. Dat gebeurde na ingrijpen van de VAR, die vond dat een overtreding van Niemeijer op Neghli mogelijk een strafschop waard was. Het contact was zeer licht. Toch ging de bal op de stip na aandringen van VAR Nijhuis.

In de studio van ESPN werd met verontwaardiging gereageerd op die beslissing. Zeker vanwege de rol van Nijhuis, die als scheidsrechter juist bekendstaat om het niet snel fluiten voor een overtreding. 'Dat kan toch niet? Dat hij hier een strafschop voor geeft. Dat kan echt niet', zei Kees Kwakman. Zijn collega-analist Kees Luijckx haakte daar op in: 'Hier gebeurt gewoon helemaal niks. Nijhuis is een scheidsrechter die nog weleens zijn eigen wedstrijd fluit. Dat kan ik juist waarderen, omdat je dan een andere dynamiek krijgt, een echte wedstrijd. Dat nota bene hij hier een penalty voor wil geven als VAR, dat vind ik echt erg.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Langs de lijn kwam RKC-doelman Etienne Vaessen na het 1-1 gelijkspel aan het woord. Hij hield zich zichtbaar in, al kon hij zijn ergernis ook niet verbergen. 'We worden gewoon genaaid. Het is helemaal geen penalty. Zelfs de spelers van Sparta klaagden niet. Als je hem echt raakt, dan protesteert er wel iemand van hun team', zei de goalie, die daarna te horen kreeg dat Nijhuis de VAR was. 'Van Nijhuis is dat helemaal schandalig. Ik ga me weer inhouden, want anders heb ik weer iets aan mijn broek. Wij strijden tegen degradatie. Dit waren heel belangrijke punten voor ons.'

Eredivisie

Stand Eredivisie 2023/2024

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
15
RKC Waalwijk
33
7
8
18
37-53
-16
29
16
Excelsior
33
6
11
16
50-69
-19
29
17
FC Volendam
33
4
7
22
33-86
-53
19
18
Vitesse
33
6
5
22
28-72
-44
5
* Actueel tot en met 13 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer RKC Waalwijk
Meer over RKC Waalwijk
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.