'Main man' Min blijkt prima stand-in: 'Geduld is een schone zaak'

Reacties

Geen Michiel Kramer betekende voor RKC Waalwijk geen probleem. De Brabantse formatie won vrijdagavond de carnavalswedstrijd tegen NEC met 2-0 door twee goals van spits David Min. Na afloop stond hij ESPN te woord.

'Main man' Min blijkt prima stand-in: 'Geduld is een schone zaak'
© Pro Shots
RKC Waalwijk
RKC Waalwijk
2 - 0
N.E.C.
N.E.C.

Min moet zich meestal tevreden stellen met een plek op de bank achter eerste keuze Michiel Kramer, maar die ontbrak met een blessure. 'Geduld is een schone zaak. Een spits moet het doen met doelpunten, dus dan is dit lekker. Vandaag hoorde ik pas echt dat ik zou starten, maar aan de tactische training kon ik het woensdag al een beetje aflezen. Dan moet ik mijn kans grijpen, en dat is gelukt, toch?', vroeg Min zich hardop af.

De tegenvraag: als je weet dat je in zulke wedstrijden die kans moet aanpakken, zorgt dat dan niet voor extra spanning? Min: 'Jawel, maar je moet jezelf niet te veel druk opleggen. Gewoon je ding doen, als je dat loslaat komt het vanzelf wel. Gewoon een kwestie van voetbal: iedereen moet presteren onder druk. Gelukkig is het vandaag gelukt', benadrukte de matchwinner bij ESPN.

Toen kwam het gesprek, onvermijdelijk, op carnaval. Min, afkomstig uit Noord-Holland, heeft er weinig mee op en voelt er niets voor om zich te storten in het door hem versterkte feestgedruis. 'De diehards uit Wormerveer komen deze kant op. Misschien ga ik ook wel even kijken. Vandaag niet, want morgen moeten we gewoon trainen. Misschien ga ik zondag of maandag nog wel even', aldus Min. Erg overtuigend klonk het niet.

RKC staat immers ook nog altijd onder de streep, zij het verder weg bij de plekken om rechtstreekse degradatie en nu nog maar één punt achter nummer vijftien Heracles Almelo. Volgend weekend wacht RKC een pittige kluif: Feyenoord-uit.

Bekijk hier al onze video's
Meer RKC Waalwijk
Meer over RKC Waalwijk
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.