Waarom AZ de laatste stap maar moeilijk kan maken

Reacties

Robert Eenhoorn is blij met de ontwikkelingen die AZ heeft doorgemaakt, maar wil nog verder met de Alkmaarse club. Dat vertelt hij in een interview met Voetbal International. 

Waarom AZ de laatste stap maar moeilijk kan maken
© Pro Shots

Het lukt AZ steeds maar net niet om de stap naar de traditionele topdrie te zetten met AZ. 'Ik ben graag bezig met groei. Telkens opnieuw stappen blijven maken. Ik ben niet zo goed in op de winkel passen. Op zich is het niet erg als je elk jaar zo'n beetje weet wat je te wachten staat. Althans, als dat ieder seizoen spelen voor een kampioenschap is. Bij een club als AZ speel je ongeveer één keer in de tien jaar mee om de landstitel. En meer algemeen: na elk goede seizoen, weet je dat de beste spelers gaan vertrekken', aldus Eenhoorn. 

'En dan moet je weer opnieuw beginnen. Het goede is dat de afgelopen tien jaar de dalen in onze prestatiecurve minder zijn geworden dan daarvoor. En dat we tot de gezondste clubs van Nederland behoren. Maar het blijkt inderdaad heel moeilijk als club die laatste stap te maken. Er zit altijd nog wel wat rek in hoe je de boel organiseert, hoe je besluiten neemt en hoe je inkomsten genereert. Maar niet heel veel. We halen uit ons stadion wat erin zit, we spelen bijna ieder jaar Europees voetbal, de tv-gelden gaan straks weer wat omhoog. Veel verschil zal dat niet gaan maken. Je zal echt iets moeten doorbreken om de volgende stap te forceren.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.