Verwachte opstelling tegen Oranje maakt veel los in Polen

Reacties

In Polen is de opstelling van het nationale elftal voor het EK-duel met Oranje uitgelekt. Oud-voetballer Lukasz Gikiewicz is tegenwoordig als analyticus actief en aanwezig in Duitsland, vanuit daar brengt hij de gelekte opstelling.

Verwachte opstelling tegen Oranje maakt veel los in Polen
© Pro Shots
Polen
Polen
1 - 2
Nederland
Nederland

Dat is een opstelling met enkele mitsen en maren, waar in Polen de media vol op doken. Net als Nederland kent ook Polen de nodige blessuregevallen. Achterin lijkt bondscoach Michal Probierz van Polen niet heel erg te moeten sleutelen.

Wojciech Szczesny (Juventus) is niet geheel onverwachts eerste doelman op het EK en achterin vormen Jan Bednarek (Southampton), Jakub Kiwior (Arsenal) en Pawel Dawidowicz (Hellas Verona) het centrum. Achter laatstgenoemde staat een vraagteken. Mocht Dawidowicz niet fit zijn, speelt volgens de expert Bartosz Salamon.

Op het middenveld heeft Polen wel een verrassing in petto. Jakub Moder (Brighton & Hove Albion) wordt namelijk in de basis verwacht tegen Oranje, terwijl hij in de voorbereiding op het EK tweemaal als invaller binnen de lijnen kwam. Piotr Zielinski (Napoli), Bartosz Slisz (Atlanta United) en wingbacks Przemyslaw Frankowski (Lens) en Nicola Zalewski (AS Roma) zijn wel zekerheidjes in de Poolse selectie.

De vraag is hoe voorin het wegvallen van Robert Lewandowski én Arek Milik wordt opgepakt. In Polen verwacht men dat Sebastian Szymanski (Fenerbahçe, ex-Feyenoord) een meer aanvallende rol krijgt naast Karol Swiderski van Hellas Verona. Hij is echter bezig met een race tegen de klok na een opgelopen blessure, waardoor Swiderski mogelijk zijn plaats nog moet afstaan aan Krzysztof Piatek.

De uitgelekte opstelling van Polen: Szczesny - Frankowski, Bednarek, Dawidowicz (Salamon), Kiwior, Zalewski; Zielinski, Slisz, Moder - Szymanski, Swiderski (Piatek)

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.