Volgende aderlating Polen: Lewandowski mist EK-duel met Oranje

Reacties

Robert Lewandowski moet het EK-duel met het Nederlands elftal aan zich voorbij laten gaan. De Poolse topspits viel maandag na een half uur geblesseerd uit tijdens de gewonnen uitzwaaiwedstrijd tegen Turkije.

Volgende aderlating Polen: Lewandowski mist EK-duel met Oranje
Polen
Polen
1 - 2
Nederland
Nederland

Met het wegvallen van Frenkie de Jong en Teun Koopmeiners kreeg Oranje twee tikken te verwerken richting het EK in Duitsland. Ook Polen wordt geteisterd door blessureleed. In het duel met Turkije (2-1 zege) viel zowel Karol Swiderski als Lewandowski vroegtijdig uit. Inmiddels is duidelijk dat Lewandowski een streep moet zetten door de wedstrijd tegen het Nederlands elftal. 

Het medisch rapport toont aan dat de 35-jarige spits een spierblessure in zijn bovenbeen heeft opgelopen. Het duel met Oranje van zondag komt te vroeg, maar de Poolse bond zegt er alles aan te doen om Lewandowski klaar te stomen voor de tweede groepswedstrijd. De ontmoeting met Oostenrijk staat vrijdag 21 juni op het programma.

Het is opnieuw een aderlating voor Polen, dat eerder Arek Milik al geblesseerd zag afhaken voor het EK. De voormalig spits van Ajax, afgelopen seizoen acht keer trefzeker voor Juventus, was normaal gesproken de vervanger geweest van Lewandowski tegen Oranje. Nu moet bondscoach Michael Probierz een beroep doen op een andere spits.

Bestel de EK-special

Perfect voorbereid zijn op het EK in Duitsland? Bestel dan hier de EK-special van VI, met daarin onder meer de verwachte opstellingen van alle landen en een exclusief interview met bondscoach Ronald Koeman.

Dawidowicz en Swiderski
Er was ook goed nieuws voor Polen, want de schade bij verdediger Pawel Dawidowicz (bovenbeen) en aanvaller Swiderski (verstuikte enkel) valt mee. Beide spelers worden behandeld en kunnen normaal gesproken binnen 3 of 4 dagen terugkeren op de groepstraining. Dat is op tijd voor de wedstrijd tegen Oranje, die zondag om 15.00 uur in gang wordt gezet in Hamburg.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.