Nieuwe domper voor Oranje: ook Koopmeiners haakt af voor EK

Reacties

In navolging van Frenkie de Jong moet ook Teun Koopmeiners het EK in Duitsland aan zich voorbij laten gaan. De 26-jarige middenvelder van Atalanta haakte maandag voor de aftrap van het oefenduel met IJsland af met een liesblessure.

Nieuwe domper voor Oranje: ook Koopmeiners haakt af voor EK
Nederland
Nederland
4 - 0
IJsland
IJsland

Bondscoach Ronald Koeman vertelde na afloop al geen goed voorgevoel te hebben over de ernst van de kwetsuur. Die vrees blijkt nu gegrond. Onderzoek heeft uitgewezen dat Koopmeiners niet in actie kan komen met het Nederlands elftal op het EK, dat aanstaande zondag begint met de eerste groepswedstrijd tegen Polen.

Het is een hard gelag voor Oranje en Koopmeiners. De voormalig speler van AZ maakte dit seizoen indruk bij Atalanta en was om die reden een serieuze kanshebber op een basisplaats. Zijn afmelding is een volgende domper voor Koeman, die met De Jong, Marten de Roon en Mats Wieffer al diverse middenvelders mist.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De selectie van Koeman bestaat nu uit 25 spelers. De bondscoach haalde Ian Maatsen na het wegvallen van De Jong al bij de selectie, nadat de vleugelverdediger van Borussia Dortmund eerder nog een van de afvallers was. De KNVB lijkt dinsdagochtend in het persbericht te suggereren dat er na het afvallen van Koopmeiners niet nog een speler bij komt. 

Bekijk hier al onze video's
Meer Nederland
Meer over Nederland
Meer T. Koopmeiners
Meer over T. Koopmeiners
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.