Succescoach Motta wil niet verder bij Bologna

Reacties

Bologna moet afscheid nemen van succescoach Thiago Motta. De Italiaanse trainer, die zijn ploeg dit seizoen naar de Champions League leidde, heeft de club te kennen gegeven zijn contract niet te willen verlengen.

Succescoach Motta wil niet verder bij Bologna
© Pro Shots
Genoa
Genoa
2 - 0
Bologna
Bologna

De verbintenis van Motta loopt aankomende zomer af. De twee partijen zijn met elkaar in gesprek geweest over een contractverlenging, maar de trainer heeft het clubbestuur uiteindelijk laten weten niet verder te willen. Dat heeft Bologna donderdagmiddag bekendgemaakt.

Als speler speelde Motta voor Barcelona, Atlético Madrid, Genoa, Internazionale en Paris Saint-Germain, waarna hij bij laatstgenoemde club aan zijn trainersloopbaan begon. Hij leidde de Onder-19 van PSG in 2018/19 en debuteerde daarna als hoofdcoach in het profvoetbal bij Genoa. Later had Motta ook de leiding over Spezia, alvorens hij in september 2022 bij Bologna aan de slag ging.

In totaal stond Motta 75 wedstrijden aan de leiding bij Rossoblu. Daarin was hij goed voor een puntengemiddelde van 1,71. Vooral dit seizoen ging het Bologna voor de wind. Het staat derde in de Serie A en Champions League-voetbal kan ze al niet meer ontgaan. Toch is Motta toe aan een nieuwe uitdaging.

'In deze twee jaar heb ik een ontwikkelende en ook winnende coach ontmoet', vertelt president Joey Saputo via de clubwebsite. 'Die het team een ​​briljante spelwijze heeft aangemeten. Het behalen van de Champions League is een hoogtepunt in de geschiedenis van onze club. Ik had graag gezien dat hij bij Bologna was gebleven, maar ik kan hem en zijn staf alleen maar bedanken voor deze prachtige seizoenen en hem het beste wensen.'

Motta werd de afgelopen weken meermaals gelinkt aan de vrijgekomen functie bij Juventus. De Oude Dame is op zoek naar een nieuwe trainer na het ontslag van Massimiliano Allegri. Het is nog onduidelijk of Motta al gesprekken heeft gevoerd met Juventus.

Serie A

Stand Serie A 2023/2024

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Internazionale
38
29
7
2
89-22
+67
94
2
AC Milan
38
22
9
7
76-49
+27
75
3
Juventus
38
19
14
5
54-31
+23
71
4
Atalanta Bergamo
38
21
6
11
72-42
+30
69
* Actueel tot en met 8 jul. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.