FC Volendam - NEC

De wedstrijd tussen FC Volendam en NEC in het Kras Stadion is in 2-5 geëindigd. Voor Volendam betekent deze uitslag dat ze acht keer achter elkaar niet hebben gewonnen, in de Eredivisie. Er werd een vroege voorsprong genomen door het bezoekende team via Sontje Hansen na 11 minuten. Kodai Sano bouwde de voorsprong uit naar 2-0 na meer dan een half uur, met een assist van Hansen. Sylla Sow bracht in de 41ste minuut NEC op 3-0, op aangeven van Mees Hoedemakers. Direct na de rust poetste Vivaldo Leandro Semedo Moura Sousa iets van de achterstand weg voor FC Volendam. Roberto González diepte de voorsprong van NEC uit na een assist van Bart van Rooij, in de 78ste minuut. Het doelpunt dat de score milderde naar 4-2 werd gemaakt toen Chadwick Booth het net vond voor FC Volendam, met een assist van Bilal Ould-Chikh. NEC kwam op 5-2 toen Lars Olden Larsen het laatste doelpunt van de wedstrijd maakte, in de 90ste minuut. In de laatste vijf wedstrijden heeft FC Volendam één keer gelijkgespeeld en vier keer verloren, terwijl NEC drie overwinningen, één gelijkspel en één nederlaag heeft. Op zondag 10 maart speelt FC Volendam om 14.30 uur een uitwedstrijd tegen PEC Zwolle in het MAC³PARK Stadion. NEC speelt op dezelfde dag om 16.45 uur thuis tegen Heerenveen in het Goffertstadion.