FC Volendam - SC Heerenveen

De wedstrijd tussen FC Volendam en Heerenveen in het Kras Stadion is in 0-4 geëindigd. Voor Volendam betekent deze uitslag dat ze zeven keer achter elkaar niet hebben gewonnen, in de Eredivisie. Eén speler van Heerenveen kreeg een rode kaart. Heerenveen kwam op voorsprong toen Pelle van Amersfoort scoorde na 13 minuten, met een assist van Thom Haye. Daarna was het lang wachten op een volgend doelpunt. Simon Olsson bouwde in de 66ste minuut de marge uit voor Heerenveen. Twee minuten later bouwde Heerenveen de voorsprong uit naar 3-0. Van Amersfoort passeerde nog een keer de doelman, op aangeven van Sven van Beek. Heerenveen moest verder met 10 man nadat Espen van Ee in de 88ste minuut rood kreeg. Heerenveen vergrootte de voorsprong verder, toen Haye scoorde, met een assist van Anas Tahiri, in de 90ste minuut. In de laatste vijf wedstrijden heeft FC Volendam één keer gelijkgespeeld en vier keer verloren, terwijl Heerenveen twee overwinningen, twee keer gelijkgespeeld en één nederlaag heeft. Dit betekent dat FC Volendam nog steeds laatste staat met 13 punten en dat Heerenveen op de tiende plek staat met 28 punten. De volgende speeldag speelt FC Volendam op vrijdag 1 maart om 20.00 uur in een thuiswedstrijd tegen NEC. Heerenveen ontvangt zondag 3 maart om 14.30 uur PEC Zwolle.