Heerenveen duwt nieuwe hekkensluiter Volendam dieper in de put

Reacties

SC Heerenveen heeft de uitwedstrijd tegen FC Volendam met een ruime marge gewonnen. Waar concurrent Vitesse eerder op de dag een bevrijdende zege boekte bij Excelsior, hadden de Volendammers in eigen huis weer erg weinig in te brengen.

Heerenveen duwt nieuwe hekkensluiter Volendam dieper in de put
© Pro Shots
FC Volendam
FC Volendam
0 - 4
sc Heerenveen
sc Heerenveen

Door de zege van Vitesse in de uitwedstrijd tegen Excelsior eerder op de zondag was de druk op Volendam verder opgevoerd. Het team van trainer Regillio Simons begon als nummer achttien van de Eredivisie aan de thuiswedstrijd tegen Heerenveen en liep al snel achter de feiten aan. Doelman Mio Backhaus bracht nog redding bij een vrije trap van Thom Haye. Bij het tweede echt gevaarlijke moment van de bezoekers was het raak. Met een geweldige pass vanaf halverwege de eigen helft lanceerde Haye middenvelder annex spits Pelle van Amersfoort. De veelzijdige middenvelder liet zien waarom hij door Kees van Wonderen als spits gebruikt wordt. Oog in oog met Backhaus zorgde Van Amersfoort in de dertiende minuut koeltjes voor de 0-1.

Zo af en toe bracht Volendam de bezoekers in het vervolg van de eerste helft in de problemen. De degradatiekandidaat had vertrouwen kunnen putten uit de ontmoeting van eerder dit seizoen. Op 16 december werd door Volendam namelijk gewonnen in het Abe Lenstra Stadion. Dat was direct ook de enige zege van Volendam op Heerenveen in deze eeuw, tegenover acht nederlagen.

Heerenveen leek via Pawel Bochniewicz kort na rust uit te lopen naar 0-2. De kopgoal van de Poolse centrumverdediger werd na ingrijpen door de VAR afgekeurd vanwege hinderlijk buitenspel van een ploeggenoot. In de 66ste minuut liep de equipe van Van Wonderen alsnog uit naar een ruimere voorsprong. Osame Sahraoui stuitte nog op Backhaus, maar in de rebound maakte Simon Olsson met een van richting veranderd schot alsnog de 0-2.

Drie minuten later incasseerde Volendam de genadeklap. Van Amersfoort ging diep en dat werd gezien door Sven van Beek. De spits stond mede door het mislukken van de buitenspelval volledig vrij en benutte de kans met verve door Backhaus te kloppen met een lob: 0-3. Het werd voor Volendam vlak voor tijd nog erger. Haye bekroonde zijn sterke optreden met een gekruld schot dat in de verre hoek eindigde: 0-4. Dat was voor Volendam alweer de 57ste tegentreffer in dit Eredivisie-seizoen. Geen ploeg kreeg zoveel treffers tegen en na deze speelronde kan ook worden gezegd dat geen ploeg zo weinig punten pakte.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Vitesse heeft een voorsprong van drie punten op Volendam. Heerenveen heeft een plek in het linkerrijtje in het vizier en heeft nog een achterstand van één punt op nummer negen Sparta Rotterdam. Een smetje op de zege was voor Heerenveen de directe rode kaart voor invaller Espen van Ee. De twintigjarige middenvelder ging vlak voor de treffer van Haye te onbesuisd een duel aan.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2023/2024

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
15
RKC Waalwijk
32
7
7
18
36-52
-16
28
16
Excelsior
31
5
11
15
46-66
-20
26
17
FC Volendam
32
4
7
21
31-79
-48
19
18
Vitesse
32
5
5
22
25-71
-46
2
* Actueel tot en met 6 mei 2024
FC Volendam Nederland

SC Heerenveen Nederland

SC Heerenveen Nederland

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.