SC Cambuur - NEC

nv
1 - 2
Expected goals1 - 2.9

Cambuur heeft zich verweerd tegen NEC in de thuiswedstrijd in het grootste gedeelte van het duel, maar in de verlenging lukt het NEC om te scoren en wint met 2-1 in de KNVB Beker Semi-finals. Al vroeg in de wedstrijd kwam Cambuur op voorsprong, toen Roberts Uldrikis scoorde in de 24ste minuut, op aangeven van Fedde de Jong. Daarna stonden beide teams een tijdje droog. Met nog bijna een half uur te gaan maakte Koki Ogawa gelijk namens NEC na een assist van Tjaronn Chery. Het beslissende doelpunt voor NEC werd helemaal aan het einde van de wedstrijd gemaakt door Kodai Sano, met een assist van Yvandro Borges Sanches. De wedstrijd bleef onbeslist tot de tweede helft, waarin NEC de winst wist binnen te halen.