NEC - Sparta Rotterdam

2 - 0
Expected goals1.7 - 1.4

De Eredivisie-wedstrijd zaterdag tussen NEC en Sparta Rotterdam is al in de eerste helft beslist. De thuisploeg stond bij rust met 2-0 voor en wist die voorsprong te behouden tot het laatste fluitsignaal. NEC nam de leiding in de 32ste minuut via Dirk Proper, met een assist van Mees Hoedemakers. Calvin Verdonk bracht in de 36ste minuut NEC op 2-0. De tweede helft verliep doelpuntloos, waardoor de wedstrijd eindigde op een 2-0 zege voor NEC. NEC heeft in de laatste vijf wedstrijden twee overwinningen behaald, twee keer gelijkgespeeld en één keer verloren, terwijl Sparta Rotterdam één overwinning, één gelijkspel en drie nederlagen heeft. NEC speelt de volgende wedstrijd uit tegen FC Volendam. De teams staan op vrijdag 1 maart om 20.00 uur tegenover elkaar. Sparta Rotterdam neemt het zaterdag 2 maart om 21.00 uur thuis op tegen AZ.