NEC krijgt opsteker uit ziekenboeg voor belangrijke wedstrijden

Reacties

De afwezigheid van Bram Nuytinck bij NEC blijft beperkt tot één wedstrijd. De 33-jarige verdediger raakte vorige week geblesseerd aan zijn lies en miste het uitduel met Ajax, maar is inmiddels hersteld. Nuytinck is zaterdag inzetbaar tegen Sparta Rotterdam.

NEC krijgt opsteker uit ziekenboeg voor belangrijke wedstrijden
© Pro Shots
N.E.C.
N.E.C.
2 - 0
Sparta Rotterdam
Sparta Rotterdam

'Nuytinck kan spelen', bevestigde trainer Rogier Meijer vrijdagmiddag. 'Hij heeft twee dagen met de groep meegetraind en een dag individueel. Dinsdag was de rest van de selectie vrij, maar trainde hij door. Hij is fit en kan starten.' Mathias Ross is er nog niet bij. Hij trainde vrijdag apart van de groep nadat hij de wedstrijd tegen Ajax van afgelopen zondag miste.

NEC pakte door een late gelijkmaker van Rober González een punt in de Johan Cruijff Arena, maar gezien het spelbeeld hadden dat er eigenlijk drie moeten zijn. 'Ik ben tevreden over onze manier van voetballen, maar we hadden er wel meer uit kunnen halen', beaamde Meijer.

'Zeker als je kijkt naar de kansen', vervolgde de trainer van NEC. 'Maar ja, als we die kansen niet maken dan kan het ook zijn dat je het scoreverloop krijgt wat je nu hebt gezien. We hadden wel het gevoel dat er meer in zat. We kunnen van alles zeggen over Ajax, maar uiteindelijk gaat het erom wat we zelf doen. En daarin hebben we goede dingen gedaan. Die nemen we mee naar Sparta.'

Cambuur
Ja, want eerst treft NEC nog de Rotterdammers. Het woord 'beker' mocht vrijdag nog niet uitgesproken worden, hoewel men in Nijmegen al toeleeft naar de halve finale van komende dinsdag tegen SC Cambuur. 'We zijn nu alleen bezig met Sparta. Andere mensen binnen de club bereiden de wedstrijd tegen Cambuur voor. Uiteraard weten we ook hoe zij spelen, maar nu zijn we bezig met zaterdag. Ik heb er binnen de groep ook van weinig gemerkt dat spelers al bezig zijn met Cambuur, dus dat is niet aan de orde.'

Di 27 feb.

Bekijk hier al onze video's
Meer NEC
Meer over NEC
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.