Schöne krijgt uitgerekend tegen Ajax bijzonder record alleen in handen

Reacties

Lasse Schöne is na zijn invalbeurt tegen Ajax de buitenlander met de meeste duels in de Eredivisie. De Deen speelde weer voor het eerst sinds zijn blessure en pakte dus direct een record in zijn 434ste Eredivisie-duel.

Schöne krijgt uitgerekend tegen Ajax bijzonder record alleen in handen
© Pro Shots
Ajax
Ajax
2 - 2
N.E.C.
N.E.C.

Schöne neemt het record over van oud-doelman Hans Vonk. De 37-jarige middenvelder evenaarde Vonk al in december, want toen speelde hij tegen Fortuna Sittard zijn 433ste duel in de Nederlandse competitie. Daar was Schöne op dat moment niet zo mee bezig. 'Ik hoorde pas over het record toen ik het veld opliep', gaf hij toe. 'Ik had geen flauw idee. Bijzonder is het wel. Er zijn weinig spelers met zo veel wedstrijden. Dat betekent ook dat ik oud word, haha.'

Door zijn invalbeurt tegen zijn voormalige werkgever Ajax is Schöne nu dus alleen recordhouder. Vlak nadat Schöne het veld inkwam, maakte Ajax de 2-1, mede door balverlies van de Deen. Carlos Forbs werkte de bal achter doelman Jasper Cillessen. Maar de Schöne stond in de blessuretijd wel aan de basis van de 2-2 van Rober González.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer NEC
Meer over NEC
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Meer L. Schöne
Meer over L. Schöne
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.