NEC ziet ziekenboeg leegstromen richting bekerfinale

Reacties

NEC heeft goede hoop op een nagenoeg fitte selectie voor de bekerfinale tegen Feyenoord van volgende week. Dirk Proper keert zondag tegen PEC Zwolle terug in de wedstrijdselectie en ook Bram Nuytinck is weer inzetbaar. Bart van Rooij en Lasse Schöne lijken de eindstrijd in De Kuip ook te halen.

NEC ziet ziekenboeg leegstromen richting bekerfinale
© Pro Shots

Proper keek lange tijd toe vanwege een hamstringblessure en keerde onlangs al terug op het trainingsveld. Door een lichte terugslag moest hij langer wachten op zijn rentree. De middenvelder zit tegen PEC weer bij de wedstrijdselectie en is, als alles goed gaat, ook tegen Feyenoord inzetbaar.

Nuytinck is hersteld van ziekte. Hij startte wel in de derby tegen Vitesse, maar viel in de rust uit. Achteraf gaven hij en trainer Rogier Meijer aan dat het niet verstandig was om te spelen. Mathias Ross verving hem. NEC miste tegen Vitesse Calvin Verdonk vanwege een schorsing. Die zit er nu op, waardoor ook hij kan spelen tegen PEC.

Bij Van Rooij (hamstringblessure) en Schöne (knieblessure) is er meer onzekerheid. Beiden trainen alweer individueel, maar halen de wedstrijd tegen PEC niet. 'We hebben goede hoop dat ze de finale kunnen halen. Het gaat de goede kant op, maar volgende week wordt het per dag kijken hoe het gaat.'

Bekijk hier al onze video's
Meer NEC
Meer over NEC
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.