Sparta Rotterdam - Excelsior

Sparta Rotterdam heeft zaterdag vier keer gescoord in de thuiswedstrijd tegen Excelsior in de Eredivisie. Het duel eindigde in 4-2. Excelsior opende de score in de elfde minuut via Kik Pierie, op aangeven van Julian Baas. Lance Duijvestijn bracht in de 16de minuut Excelsior op 2-0, met een assist van Couhaib Driouech. In de 24ste minuut verkleinde Arno Verschueren na een assist van Tobias Lauritsen, de marge voor Sparta Rotterdam. Lauritsen maakte gelijk na meer dan een half uur. Lauritsen bracht Sparta Rotterdam op voorsprong in de 75ste minuut na een assist van Koki Saito. De uiteindelijke 4-2 voor Sparta Rotterdam werd helemaal aan het einde van de wedstrijd gemaakt door Charles-Andreas Brym, op aangeven van Abemly Meto Silu. Voor Excelsior was het de vierde wedstrijd achter elkaar zonder overwinning. In de laatste vijf wedstrijden heeft Sparta Rotterdam één overwinning behaald, één keer gelijkgespeeld en drie keer verloren, terwijl Excelsior één overwinning, één gelijkspel en drie nederlagen heeft. Sparta Rotterdam heeft 29 punten en staat op de achtste plaats, terwijl Excelsior met 21 punten de vijftiende plek inneemt. In de volgende wedstrijd speelt Sparta Rotterdam uit tegen NEC. Deze ontmoeting vindt plaats op zaterdag 24 februari om 21.00 uur. Excelsior speelt zondag 25 februari om 12.15 uur thuis tegen Vitesse.