Excelsior - FC Twente

Twente heeft zaterdag de uitwedstrijd tegen Excelsior in de Eredivisie met 0-3 gewonnen. Daan Rots opende na slechts twee minuten de score voor het bezoekende team uit een voorzet van Michel Vlap. Twente voerde de voorsprong vroeg in de wedstrijd op naar 2-0. In de 5de minuut liet Ricky van Wolfswinkel zich gelden, met een assist van Michal Sadílek. De uitploeg vond het net nogmaals via Van Wolfswinkel in de 13de minuut. De teams waren niet in staat om te scoren in de tweede helft, waardoor de wedstrijd eindigde op een 3-0 winst voor Twente. Het resultaat betekent dat Twente haar schone lei heeft behouden in drie opeenvolgende wedstrijden. Excelsior heeft in de laatste vijf wedstrijden één overwinning behaald, één keer gelijkgespeeld en drie keer verloren, terwijl Twente drie overwinningen, één gelijkspel en één nederlaag heeft. In de huidige stand heeft Excelsior 21 punten en staat op de veertiende plaats, terwijl Twente met 44 punten op de derde positie staat. De volgende wedstrijd voor Excelsior is uit tegen Sparta Rotterdam. De teams staan op zaterdag 17 februari om 18.45 uur tegenover elkaar. Twente neemt het zondag 18 februari om 12.15 uur thuis op tegen Utrecht.