FC Groningen - NEC

0 - 1
Expected goals1.4 - 1.4

NEC heeft de uitwedstrijd tegen Groningen in de Eredivisie met 1-0 gewonnen. Het doelpunt van Bruijn in de tweede helft was het enige doelpunt van de wedstrijd. Groningen kreeg 1 speler uit het veld gestuurd en eindigde de wedstrijd met 10 spelers. Groningen moest verder met tien man nadat Laros Duarte in de 82ste minuut rood kreeg. Het duurde een tijdje voordat het scoren begon. NEC nam een 1–0 voorsprong met 6 minuten over toen Jordy Bruijn scoorde. Groningen heeft nu zeven wedstrijden achter elkaar verloren. Groningen heeft in de vijf laatste wedstrijden en vijf keer verloren, terwijl NEC twee overwinningen, één gelijkspel en twee nederlagen heeft. Dit was de dertiende nederlaag met één doelpunt verschil van Groningen dit seizoen. Dit was ook de tweede overwinning van NEC met één doelpunt verschil. Met nog vier speelronden voor de boeg staat Groningen op de zeventiende plaats op de ranglijst en NEC bezet de achtste plaats. De volgende speeldag speelt Groningen uit tegen Go Ahead Eagles, op zondag 7 mei om 14.30 uur. NEC speelt zaterdag 6 mei om 20.00 uur thuis tegen Heerenveen.