Lege tribunes en wéér een nederlaag: NEC duwt Groningen dieper in de put

Reacties

NEC heeft de volle buit gepakt bij het tweede bezoek aan FC Groningen in een halve week. Jordy Bruijn groeide dinsdagmiddag uit tot de matchwinner in het duel dat zaterdagavond werd stilgelegd nadat een beker bier richting het veld was gegooid.

Lege tribunes en wéér een nederlaag: NEC duwt Groningen dieper in de put
© Pro Shots
FC Groningen
FC Groningen
0 - 1
N.E.C.
N.E.C.

De definitieve staking zaterdagavond zat trainer Dennis van der Ree om meerdere redenen dwars. De coach baalde vanzelfsprekend van het wangedrag, maar vond het ook frustrerend dat een goede fase van zijn ploeg door toedoen van een buitenstaander abrupt was beëindigd. 'We hadden het momentum en kregen wat kansjes. We hadden het gevoel dat we een goal gingen maken en dan één supporter die dat doet, klote…', zei de balende trainer bij ESPN.

Van der Ree zag dat geen van beide ploegen dinsdagmiddag bij het restant van de eerste helft momentum had. Veel kansen waren er aanvankelijk niet, drie dagen na het staken van de wedstrijd na achttien minuten. Tomas Suslov was in de eerste helft het dichtst bij een doelpunt. Het schot van de twintigjarige Slowaak werd in twee instanties gestopt door Jasper Cillessen, die in de uitwedstrijd tegen Groningen de kater na de voor hem rampzalig verlopen derby tegen Vitesse wilde wegspoelen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Groningen-goalie Peter Leeuwenburgh werd in de 65ste minuut pas voor het eerst serieus getest. Jordy Bruijn werd in stelling gebracht door Lasse Schöne en dacht de ban te breken met een gekruld schot naar de verre hoek. Leeuwenburgh redde fraai, al bleek het ook buitenspel te zijn geweest voor de middenvelder van NEC. Rogier Meijer zag dat zijn team maar weinig kansen creëerde tegen de nummer zeventien van de Eredivisie, het team ook dat op 25 februari voor het laatst won in de competitie. Met het inbrengen van Anthony Musaba en Pedro Marques probeerde de NEC-coach een slotoffensief in te luiden.

Dat lukte uitstekend. Groningen kwam steeds meer onder druk te staan. De Groningens haalden opgelucht adem toen Leeuwenburg de bal op het nippertje wegtikte voordat Magnus Matsson raak kon koppen en zagen Bruijn in kansrijke positie over schieten. Even later werd de score alsnog geopend. De doorgebroken Marques werd net binnen het strafschopgebied neergelegd door Laros Duarte. Laatstgenoemde moest vertrekken met direct rood en Bruijn benutte vanaf elf meter het buitenkansje: 0-1.

Voor Groningen is dit al de zevende nederlaag op rij in de Eredivisie. De hoop op lijfsbehoud sijpelt meer en meer weg bij een blik op de onderste regionen van de ranglijst. NEC klimt door de overwinning naar de achtste plek en is dus volop in gevecht voor deelname aan de play-offs om Europees voetbal.

FC Groningen Nederland

NEC Nederland

NEC Nederland

Eredivisie

Stand Eredivisie 2022/2023

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
14
FC Volendam
34
10
6
18
42-71
-29
36
15
Excelsior
34
9
5
20
32-71
-39
32
16
FC Emmen
34
6
10
18
33-65
-32
28
17
SC Cambuur
34
5
4
25
26-69
-43
19
18
FC Groningen
34
4
6
24
31-75
-44
18
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.