Definitief gestaakt: inktzwarte avond voor Groningen na bekogelen grensrechter

Reacties

De wedstrijd tussen FC Groningen en NEC Nijmegen is definitief gestaakt. Scheidsrechter Richard Martens greep in nadat een van zijn assistenten werd bekogeld met een beker drinken. Er wordt zaterdagavond niet meer verder gespeeld in Groningen.

Definitief gestaakt: inktzwarte avond voor Groningen na bekogelen grensrechter
© Pro Shots
FC Groningen
FC Groningen
0 - 1
N.E.C.
N.E.C.

Vroeg in de wedstrijd tussen Groningen en NEC ging het al mis. Na een duel bij de zijlijn kon een supporter van de thuisploeg zich niet beheersen. Er werd met een beker naar het veld gegooid. De volle beker eindigde bij de voeten van een van de assistent-scheidsrechters. NEC-verdediger Souffian El Karouani stond er dicht bij en reageerde vol onbegrip.

Martens gebaarde naar de spelers dat ze naar binnen moesten. De beveiligers in het stadion grepen snel in. Kort na het stilleggen van de wedstrijd was al te zien hoe een supporter werd afgevoerd, waarschijnlijk ging het om de gooier.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De KNVB scherpte de regels onlangs aan na het incident waarbij Davy Klaassen een hoofdwond opliep nadat er vanuit het publiek iets gegooid werd tijdens Feyenoord – Ajax. Als voorwerpen op het veld worden gegooid, dan besluit de scheidsrechter het spel stil te leggen en gaan de teams en scheidsrechters naar de kleedkamers, kondigde de voetbalbond al aan. Het definitief staken sluit aan op de aangescherpte regels. Daarin is namelijk ook opgenomen dat de wedstrijd definitief gestaakt wordt als een speler of scheidsrechter vanuit het publiek met een voorwerp wordt geraakt. Dit is voor het eerst sinds de aanscherping dat die regel is toegepast bij een Eredivisie-wedstrijd.

Eerder dit seizoen ging het op de tribunes al eens mis bij Groningen. Groningen-verdediger Jetro Willems kreeg toen een klap van een supporter.

Bekijk hier al onze video's
Meer FC Groningen
Meer over FC Groningen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.