FC Groningen zit in zijn maag met consequenties voor 'bekergooier'

Reacties

FC Groningen heeft de achttienjarige supporter die zaterdag een bekertje tegen de grensrechter gooide, wat resulteerde in de staking van het duel met NEC, een stadionverbod gegeven. De club is er nog niet uit of het de geleden financiële schade op de tiener wil gaan verhalen.

FC Groningen zit in zijn maag met consequenties voor 'bekergooier'
© Pro Shots

De wedstrijd tussen Groningen en NEC werd na het incident, conform de nieuwe richtlijnen van de KNVB, gestopt. Dinsdag nemen de ploegen het in een leeg stadion opnieuw tegen elkaar op. De financiële schade van de staking loopt op tot 'een paar ton'.

Groningen weet nog niet wat het daarmee aan moet. 'Net als de overige 20.000 supporters in Euroborg is ook FC Groningen gedupeerd', schrijft de club op zijn website. 'FC Groningen is niet aansprakelijk voor schade als gevolg van dit soort incidenten. De club stelt in dit verband wel de vraag of de huidige consequenties van het ingevoerde beleid in verhouding staan tot de gevolgen voor club en supporters, die met elkaar in hetzelfde schuitje zitten.'

'Ook vraagt FC Groningen zich af of het redelijk is om de totale schade van een paar ton te verhalen op een achttienjarige jongeman, die een plastic beker met vloeistof richting het veld gooit en daarbij de assistent-scheidsrechter raakt', vervolgt de nummer zeventien van de Eredivisie. 'De club vindt het nog te vroeg om daar nu al op vooruit te lopen en wil niet zo kort na de verstoorde avond deze beslissing nemen.'

Waar wél al een beslissing over is genomen, is dat de supporter een stadionverbod krijgt. Groningen is bovendien van plan om een eventuele boete vanuit de KNVB wel naar de tiener door te schuiven.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.