Mbappé spreekt over Real-transfer en dankt reddende engel Luis Enrique

Reacties

Kylian Mbappé heeft voor het eerst met de pers gesproken over zijn transfer naar Real Madrid. De aanvoerder van Frankrijk blikte terug op wat voor hem zijn moeilijkste seizoen ooit was en bedankte trainer Luis Enrique en technisch directeur Luis Campos, die buiten een 'gewelddadig sprekende' clubleiding wel vertrouwen in hem bleven hebben.

Mbappé spreekt over Real-transfer en dankt reddende engel Luis Enrique

Real Madrid
Real Madrid en Mbappé maakten maandag het nieuws wereldkundig wat al lange tijd in de lucht hing. De aanvaller heeft voor vijf jaar getekend in de Spaanse hoofdstad en reageerde daar al zeer verheugd op via zijn social media kanalen. Tijdens het persmoment voorafgaand aan de oefenwedstrijd van Frankrijk met Luxemburg ging het even over de transfer.

'Het is een droom en er zit een hoop emotie bij', begint een stralende Mbappé. 'Ik ben heel erg blij, voel me bevrijd en opgelucht dat ik naar deze hele grote club mag gaan, de beste ter wereld. Ik kom met veel nederigheid en dankbaarheid bij de club en de mensen die hebben bijgedragen aan deze operatie', aldus de Franse ster, die het daarbij wilde laten omdat de focus volgens hem op het Franse nationale elftal moet zijn.

'Het is een kwalijke zaak als Mbappé mogelijk onder druk is gezet'

Paris Saint-Germain
Dat lukte niet helemaal, want er werden ook vragen gesteld over het afgelopen seizoen van Mbappé in Parijs. Volgens de speler zelf was dat 'het moeilijkste seizoen wat hij ooit heeft gespeeld'. Even leek het er zelfs op dat Mbappé dit seizoen helemaal niet meer in actie zou komen, toen hij bij de club bekendmaakte dat hij zijn contract niet zou gaan verlengen.

'Ze zeiden dat ik niet meer voor PSG zou spelen, zo in mijn gezicht. Ze spraken met een gewelddadige toon tegen me', aldus Mbappé over de clubleiding in de Franse hoofdstad. Toch wil de aanvaller twee personen in het bijzonder bedanken. 'Ze (de clubleiding, red.) vertelden me dat Luis Enrique en Luis Campos me hebben gered en dat ik zonder hen geen voet meer op het veld zou hebben gezet. Daarom heb ik altijd erkenning gehad voor mijn trainer en de directeur.'

Dat Mbappé dit aanhaalt, is ergens ook wel opmerkelijk te noemen. De Fransman werd in de Ligue 1 nog al eens gepasseerd tijdens de laatste fase van het seizoen. In de Champions League mocht hij wel telkens opdraven, totdat PSG er in de halve finales uitvloog tegen verliezend finalist Borussia Dortmund.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Real Madrid
Meer over Real Madrid
Meer Paris Saint-Germain
Meer over Paris Saint-Germain
Meer K. Mbappé
Meer over K. Mbappé
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.