Emotionele Brentford-manager geraakt door actie van spelers

Brentford-trainer Thomas Frank verloor vrijdag zijn vader, maar stond een dag later langs de lijn bij het duel met Bournemouth. Zijn ploeg won de wedstrijd in de blessuretijd na een spectaculaire slotfase.

AFC Bournemouth
1 - 2
Brentford
Brentford

Nadat Bryan Mbeumo in de 86ste minuut de openingstreffer binnenschoot, renden de spelers van Brentford naar Frank om het doelpunt met hem te vieren. Die actie raakte hem. 'Mijn vader is gisteren overleden, dus dat was speciaal', blikte de Deense trainer terug bij de Daily Mail.

Het doelpunt van Mbeumo was overigens niet de winnende. Dominic Solanke werkte op aangeven van Marcos Senesi de gelijkmaker tegen de touwen. In de 95ste minuut scoorde Yoane Wissa de 1-2, waardoor Brentford alsnog aan het langste eind trok. 'Deze spelers zijn speciaal en hebben een fantastisch karakter op meerdere vlakken', ging Frank verder. 'Ik denk dat ze dat gedurende het seizoen hebben laten zien op moeilijke momenten.'

Frank had het op de kanalen van de club uit Londen ook nog over doelman Mark Flekken, die bij het eerste doelpunt een voorassist gaf. 'Ik denk dat Flekken een groot compliment verdient. Hij heeft nieuwe aspecten aan zijn spel toegevoegd. Daarmee heeft hij zijn spel naar een hoger niveau getild en dat was de reden dat we hem gekocht hebben. Zijn spelverdeling was goed en hij heerste in het zestienmetergebied', concludeerde Frank.